SS | destek@abanozmedya.com | Trabzon loading

AYDER TURU

Tur Programı

Sabah saat 09:00’da Acentemiz Ulutour Turizm, Atatürk Alanı No:1 TRABZON adresinden  hareketle gezimize başlıyoruz. Yolumuzun üzerinde bulunan Sürmene'de Sürmene’ye has bıçakların üretilip satıldığı küçük bir bıçak fabrika satış mağazasını ziyaret edip yolumuza Rize ilimizin Gündoğdu ilçesinde tahta tezgahlarda dokunan Rize Bezi Satış mağazasını gezip, kısa bir alış-veriş sonrasında  Ardeşen’e kadar sahil boyunca panoramik seyahatimize  filmlere konu olmuş meşhur Fırtına Vadisi ve Fırtına Deresi boyunca devam ediyoruz. Fırtına vadisinde rafting yapılan bir noktada biraz dinlenme molası veriyoruz. Öğlen saatlerinde Ayder Yaylasına vardığımızda yemek ve serbest zaman molamızın ardından saat 17:00 gibi kaptanımızın vereceği buluşma noktamızdan hareketle aynı güzergahı takiben Trabzon’a dönüyoruz. Dönüş yolunda Taş Köprü’de fotoğraf, Çamburnu’nda  dinlenme molası ile Trabzon’a varışta gezimizi sonlandırıyoruz.

 

AYDER YAYLASI HAKKINDA

Ayder Yaylası Trabzon’a 140km.mesafede,  Çamlıhemşin ilçesinin de 19 km. güneydoğusunda deniz seviyesinden 1350 m. yükseklikte çam ormanları ile çevrelenmiş, aslında mezra ama halk dilinde yayla olarak sıkça kullanıldığı için yayla olarak nitelendirilmektedir.

Fırtına deresi boyunca eşsiz doğa güzelliklerini izleyerek varacağınız Çamlıhemşin ilçesi hudutları içerisinde yer alan Ayder Yaylası, Gürgen Dibiyle Aşağı ve Yukarı Ambarlık(Gelin Tülü) Şelalesi, Yayla Evleri, Bol ve Değişik Çiçekli Düzleri, Şifalı türlü çiçeklerden elde edilen Balı ve Kaplıcasıyla  sırtını devasa Kaçkar sıra dağlarına dayamış, yeşilin her tonu ve çam örtülü yamaçlarla kaplı cennet görünümünde sizleri beklemektedir.

Çamlıhemşin’e vardığınızda Güney istikametine devam ettiğinizde de buraya başka bir değer katan  tarihi ipek yolunun diğer bir kolunda inşa edilmiş Zır Kale (Zil Kale)’yi ziyaret edebilirsiniz.

Bakanlar Kurulu Kararı ile 1987 yılında "Turizm Merkezi" ilan edilen Ayder’de İl Özel İdaresi ve özel kuruluşlar tarafından otel, kaplıca,ve turistik  tesisler yapılmaktadır.

Yer altından gelen 50 - 55 derece sıcaklıktaki şifalı kaplıca suyundan yöre halkının yanı sıra yerli ve yabancı turistlerin de  romatizmal hastalıklar, iç hastalıkları, kadın hastalıkları ve cilt hastalıkları gibi tedavilerine katkı sağladığı söylenmektedir.

1871 tarihli Trabzon Vilayeti salnamesinin 174. Sayfasında da,  “ Hemşin nahiyesinde Hala deresi civarında Ayder’e nam mahalde gayet sıcak bir kaplıca olup yel illetine devası meşhur olup lezzeti hiçbir maden suyuna benzemez” ibaresi geçmektedir. 

Bölge insanı tarafından senelerdir bilinen bu doğa harikası belde, gelen hizmetlerle daha çok insanın yararlanabileceği tesisleri de beraberinde getirmeye başlamıştır. Ayrı ayrı 50 kişinin girebileceği havuzlar, dinlenme salonları, yataklı, özel kabinler, duş kabinleri, basınçlı su bölümü, fizik tedavi bölümü ve doktoru bulunan modern tesis Ayder’de insanların hizmetindedir.

Ayder Yaylasın’da 1500 kişiyi barındıracak şekilde büyüklü küçüklü turistik oteller,  bungalov ve ahşap konaklama tesisleri, restoranlar, kafeteryalar, mevcut olup, gelen konuklarına her türlü ev sahipliğini yaparak ziyaretçilerinin hafızalarındaki yerini pekiştirmektedir.

Her ne kadar yazlık bölge olarak kullanılsa da son yıllarda  yılın her 2-3Şubat günlerinde Ayder Yaylası Kardan Adam Şenlikleri yapılmasıyla birlikte Ayder Yaylası kış sezonunda da ilgi görmeye başlamıştır.
 

Fiyata Dahil Olan Hizmetler :

  • AO.Ulusoy ulaşım hizmeti.

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler :

  • Öğlen yemeği,
  • Müze ve Milli Park Alanları Giriş Ücretleri,
  • Şahsi Harcamalar.